23 april 2014

Randje per Week

Er heerst een virus in Nederland. Al veel mensen zijn ermee besmet. Het is een zeer besmettelijk virus, je hoeft er maar naar te kijken en je hebt er al last van. Nouja, last...

Zover was ik op 24/01/2014

Ik heb het natuurlijk over het borduurproject Randje Per Week, dat is opgezet door Simone van Soed Idee en Annelies. Op het blog van Simone staan elke week 2 nieuwe randjespatronen, en op het blog van Annelies staat elke week een foto van het geborduurde randje, en van de oude schoollapjes waar ze vandaan komen. Annelies heeft een grote verzameling van deze lapjes, zo leuk om te zien. Wat vroeger verplicht was, en waarschijnlijk met veel klagen en zuchten werd gedaan, is nu een heerlijke hobby voor veel mensen. Op de facebookpagina zijn ondertussen bijna 2500 mensen lid, dat had echt niemand verwacht aan het begin.

Zover was ik op 27/02/2014

Ik ben er meteen in januari mee begonnen. Het leek me een leuk project, ik hou van randjes en merklapachtige motiefjes, en dit is een heerlijk klein werkje voor tussendoor. Hou je ook nog genoeg tijd over voor andere dingen. Op een gegeven moment raakte ik wel een beetje 'in paniek' dat ik hetzelfde zou maken als (toen nog) 500 andere mensen, daar had ik natuurlijk geen zin in. Dus ik heb er een boel andere randjes tussendoor gemaakt.

Vogeltjes
Ik heb ze gevonden op verschillende websites, en in mijn eigen kleine enorme hoeveelheid handwerkboeken. En af en toe ga ik zelf wat uittekenen op ruitjespapier. Niet echt zelf ontwerpen, maar eerder een variatie maken op een bestaand randje.

De magnetron waar het 2e katje op zit, heb ik wel helemaal zelf ontworpen.
7 katjes op een rij

En op een gegeven moment ga je echt overal randjes zien...


Egeltjes en mannetjes/vrouwtjes
De meeste mensen borduren op een lange rol stof, en wikkelen dat dan op een mooie houten klos. Ik maak 2 kolommen randjes naast elkaar, op een iets minder lang stuk stof. Ik ga het zetten aan mijn pronkrol. Nouja, pronkrol is ook een groot woord, want tot nu toe heb ik er nog maar 1 ander lapje voor gemaakt. Maar ik barst van de leuke ideeën om erin te verwerken, dus dat komt helemaal goed. Ooit...

Nog even het hele stuk t/m 27/02/2014
We zijn nu ruim 3 maanden bezig, en ik ben al op de helft van de stof. Dat wordt dus gewoon nog een stuk stof knippen, in juni ofzo. Nooit gedacht dat het zo hard zou gaan.
Zover was ik op 14/04/2014
Ondertussen ben ik al aan de 2e kolom begonnen
Zelfs Janosch vindt het interessant!

En ondertussen ben ik alweer 3 randjes verder, en ik kan voorlopig nog even vooruit want ik heb nog veel mooie randjes gevonden. En as. zaterdag komen er weer 2 nieuwe bij Simone. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten