27 november 2014

Ook nog wat aan het borduren

Pfff, het is dat er al een blog bestaat met de titel "confessions of a serial starter" anders zou mijn blog ook wel zo kunnen heten. Heb ik zo'n korte spanningsboog, vind ik het leuker om dingen te beginnen dan af te maken, of wil ik gewoon teveel? Hoe dan ook, ik ben vorige week ook nog aan een nieuw borduurwerk begonnen. En dan niet eentje dat je in een weekje af hebt (of af zou kunnen hebben...) zoals een klein speldenkussentje of een kerstkaart ofzo. Nee, dit is een Groot Meerjarenplan-geval. Zo eentje waarbij het wel makkelijk is als je een grid maakt op je stof, zo eentje waar je meer dan 60 kleuren DMC voor nodig hebt, zo eentje waar je ook een halve meter stof voor nodig hebt ipv een klein restje. Zo eentje van 16 A4-tjes patroon, zo eentje van 224 kruisjes breed * 300 kruisjes hoog.

Zo eentje dus:
Zover was ik op 16 november 2014
He, wat doet die F daar nou in? DH heet Frank, en heeft dus eigenlijk meteen dit werk geclaimd voor als het af is... De schat weet nog niet dat dit echt wel een paar jaar kan duren voordat het klaar is...

Ik heb nog nooit een grid gemaakt op mijn stof, dus ik heb het eerst ter grootte van 2 blz. geprobeerd. Ik vind het toch wel makkelijk(er) tellen, dus misschien ga ik de rest van de stof ook nog wel even doen. 't Is even wat werk, maar daarna gaat het tellen een stuk sneller. Een mens telt toch sneller tot 10 dan tot 85 zeg maar.
Zover was ik op 23 november
Het is niet zo goed te zien, maar in dit stukje zitten al 10 kleuren donker: donkerbruin, nog donkerderbruin, donkergroen, donkergrijs en zwart. Het borduurt wel erg lekker, zelfs met 11 kruisjes per cm. (28 count) gaat het best snel, maar dat komt vooral omdat hier nog wel grote stukken in 1 kleur in zitten. Zodra ik aan het vosje zelf begin, is het een en al confetti.

En zo moet ie worden, ooit.
Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dit patroon zag bij Artecy, vooral omdat het zo natuurgetrouw is, en omdat ik vosjes ook wel erg mooie beesten vind. Ze hebben nog heel erg veel meer moois, maar ik mocht er echt maar eentje kopen van mezelf... Had ik maar armen als een octopus, wat zou ik dan wel niet allemaal kunnen maken ;-)

Fijne dag allemaal!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten