28 juli 2014

Rood schoollapje af

Zodra mijn Randje Per Week lap af was, ben ik begonnen aan een simpel rood schoollapje. Even iets makkelijks voor tussendoor. Nouja, niet dat de Randjes moeilijk waren, maar ik bedoel even iets op grove stof, met dik draad. Lange halen, snel thuis, zeg maar.

Rood Schoollapje, klaar op 21 juli 2014
Dit lapje komt ook op (in? aan?) mijn pronkrol (jaja, voor ooit...) dus ik heb in totaal nu al 3 lapjes daarvoor af. Ik zal nog eens zoeken naar een foto van het 1e lapje dat ik er ooit voor maakte.

Detail rechtsonderin
Deze stof is erg grof: iets van 4,5 kruisje per centimeter, en het ouderwetse garen (DMC 16 - kleur 666) is net zo dik als 6 draadjes gewone DMC. Het was leuk om te doen voor een keer, maar ik weet nu wel dat ik het fijnere werk leuker vind om te doen, en er ook mooier uit vind zien. DH was het wat dat laatste betreft helemaal met me eens.
Maargoed, het is voor een pronkrol, en daar horen wel meer probeersels in.

De stof en het patroon kocht ik ooit in het winkeltje van het Historisch museum de Bevelanden in Goes en het oude garen kocht ik een keer op de rommelmarkt in Deventer. Een klein weekje borduren en het lapje was af. Op naar het volgende project!

3 opmerkingen :

 1. Wat is dat leuk geworden, enig
  Het is juist leuk om verschillende soorten borduurstof en garens uit te proberen, dat doe ik ook vaak, en dan kan je zien wat het verschil is, het ziet er vaak zo anders uit

  Ben benieuwd waar je mee bezig bent,

  groetjes van een borduurster uit Zweden, die nu met haar neus boven de boeken zit, en aan het denken is war het volgende project gaat worden

  Fijne handwerk week liefs joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful stitching! That fabric is really neat too. I love all your projects. And your cat! A gorgeous one! I love her coloring!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze is ook heel leuk Betty maar 4,5 kruisje per cm is idd erg grof. Zo leuk dat het echte schoollapjesstof is!

  BeantwoordenVerwijderen