6 juli 2014

Mooi servies en het rozenrandje

Volgens mij is het algemeen bekend: een lekker ontbijtje smaakt natuurlijk nog veel beter als je het eet van een prachtig bord.Kijk eens wat leuk: gister op een brocante markt in Deventer vond ik zomaar 2 bordjes van dit vrolijke kippenservies. Ik had er tot nu toe alleen maar 1 vergiet van, en daar ben ik als een kind zo blij mee. Als ik die gebruik voor aardbeien of kersen, smaken ze nog lekkerder dan normaal. En nu dus zomaar 2 bordjes gevonden. Vanwege de regen kreeg ik ook nog korting, dus toen kon ik ze helemaal niet meer weerstaan.En deze lachen je toe als je je bordje leeg hebt

Kijk eens hoe vrolijk!
Datzelfde geldt voor thee. Ik ben een enorme theeleut, en ik heb misschien wel 15 verschillende smaakjes in huis. Elke keer is het een genot om de theedoos open te doen en te bedenken waar ik op dat moment zin in hebt. Iets zoets, iets zuurs, iets gerookts of iets met kruiden. Citroen, kersen, sinaasappel, kaneel, munt, blueberry muffin, earl grey, wedding melange, Russian caravan, library blend, Droum vaan Mestreech, sterremix... Allemaal even heerlijk. Natuurlijk smaakt thee nóg lekkerder als je dat uit zo'n mooie beker drinkt als deze:

Mijn theebeker
Deze is van het beroemde Bunzlau servies uit Polen. Ik vind het stuk voor stuk schitterende ontwerpen, ze zijn allemaal goed met elkaar te combineren, en ik ben echt dol op die blauwe kleur. Oh, als ik toch eens rijk was, kocht ik er nog veel meer van. (En een mooie ouderwetse servieskast om het allemaal in uit te stallen.) Maar deze ene beker is echt mijn favoriet, hij past precies goed in mijn handen. Door de bolling is hij erg lekker om vast te houden en het opstaande randje voegt ook goed aan je mond.

Verder heb ik deze week wel weer lekker zitten borduren aan de Randjes. Laatst vertelde ik dat het even stil lag omdat het niet lukte met een rozenrandje. Ik heb veel patroontjes bekeken, maar de een was niet duidelijk en de ander te groot, of het had alleen maar blaadjes ipv bloemetjes. Dus het lag even stil in een hoek. Op een gegeven moment zat ik in mijn map met Prairie Schooler patronen te neuzen om te bedenken wat ik daar eens mee zou gaan maken. Het plan is om ooit (ooooooit) eens een grotere lap te maken met een combinatie van PS patronen. Het zit al een tijdje in mijn hoofd, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe of wat. Zie ik op het patroon van February (nr. 160) opeens een klein roosje staan. Precies wat ik zocht, precies de goede maat. Dus daar heb ik er snel 7 van geborduurd, het paste precies, en ik was weer helemaal blij. Ondertussen staan er alweer 4 nieuwe randjes onder ook.

7 roosjes van Prairie Schooler
Mijn randjeslap is ondertussen bijna vol. Er moeten nog 2 bloemetjesrandjes en dan mijn naam in sierletters, en dan is hij wel zo'n beetje vol denk ik. Ik ben al hard aan het denken hoe ik de 2e helft van de randjes ga doen, op welke stof en met welk garen. En ik moet nog bedenken of ik er dan weer zoveel extra randjes bij maak, hoewel dat de lap wel een eigen karakter geeft natuurlijk.

1e Randjeslap is al bijna vol
Op de facebookpagina van de randjes heb ik al veel mooie kleurcombinaties langs zien komen. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het is wel erg leuk om tijdens het borduren te bedenken hoe het verder moet. Mijn eigen variant van het multi-tasken dus!

3 opmerkingen :

 1. Wat een leuke persoonlijke randjes maak jij in je borduurwerk! Erg mooi! Lastig hè om de kleuren in het quilten te vinden zodat de patronen mooi uitkomen...
  Geniet van je mooie servies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke reactie! Ik ga zo ook eens neuzen op jouw blog.

   Verwijderen
 2. Wat is je Randje per week lap mooi! Prachtige kleuren, en een leuke persoonlijke invulling. Ik borduur ook graag, maar heb deze maar even voorbij laten gaan. Een mens kan niet alles, en als ik borduur ga ik meestal voor iets kleins, want het quilten is toch favoriet. Ik ben dol op de dingen van lackbird Design (zowel het borduren als de quilts) en Stacy Nash, door de mooie antieke uitstraling.
  Ik ga je volgen en zet de link naar je blog op mijn pagina.
  Groet, Mar

  BeantwoordenVerwijderen