7 september 2014

Round Robin - mijn deel af

Met 2 borduurvriendinnen doe ik een Round Robin. We borduren voor elkaar een mooie lap, volgens een zelfgekozen thema.
Ik mocht als eerste aan de lap voor Bea werken, zij heeft een pakket van Marjolein Bastin met de 4 jaargetijden als thema gekozen. Het was moeilijk kiezen welke ik zou maken, want ik vond zeker 3 plaatjes ervan best leuk: de paddestoel, het vogeltje en het konijn. Ik besloot het vogeltje te maken, omdat ik in de winter geboren ben.
Ik begon voortvarend, en na een paar uurtjes prikken zag het er zo uit:

Zover was ik op 12 maart 2014
Maarja, de deadline was pas eind augustus/begin september, dus verdween het in de kast. Ik heb er vervolgens maanden niet meer naar omgekeken, tot ik me 2 weken terug opeens realiseerde dat ik mijn lieve vriendinnetjes snel zou zien, en dat ik toch minstens 1 RR door zou moeten geven aan de volgende. Als een malle heb ik zitten borduren, en dat terwijl het nou niet bepaald de rustigste week hier thuis was. Ik had nou net erg veel tijdverslindend (en vooral ook erg veel vervelend) gedoe aan mijn hoofd. Als je dan eindelijk wel even tijd en rust hebt om te gaan zitten, is borduren wel erg fijn en ontspannend om te doen. Precies op tijd was mijn vogeltje klaar:

Zover was ik op 3 september
En toen moesten de stiksteken er nog in, wat nog bijna net zoveel werk was als de kruissteekjes. Maar ook dat is allemaal gelukt:

Klaar op 4 september! Let niet op de kattenhaar...
En op 5 september kon ik hem aan mijn vriendinnetjes laten zien. Bea is er erg blij mee, en ik vond het leuk om te doen, vooral omdat ik tijdens het maken steeds aan die meiden moet denken en aan onze vriendschap, dat voelde erg fijn.

Deze lap gaat nu door naar Tonny, zij gaat geloof ik de herfst maken. Nu ga ik verder met de lap voor Tonny, een rijk versierde letter, waar zij later kaarsenhoudertjes van gaat maken voor de kerst. En Tonny heeft snel haar werk op mijn lap laten zien: ooooh, schitterend! En die ligt nu dus bij Bea, ik ben ook benieuwd wat zij er nog bij gaat maken. Volgende keer dat ik ze zie is waarschijnlijk half of eind november, en dan zijn de 3 lappen klaar als het goed is...


1 opmerking :

  1. Your embroidery work is very beautiful!
    I think your blog is wonderful too!

    BeantwoordenVerwijderen