10 augustus 2014

2e Randjeslap

Mijn eerste randjeslap is al een maandje af, maar er komen natuurlijk nog steeds elke week 2 nieuwe randjes op de website van Simone bij, dus ik kan nog 'even' lekker verder. Op Facebook had ik al zoveel mooie kleurcombinaties langs zien komen, maar wat wil je ook met >3000 Randjesborduursters. 'Randdebielen' werden we al ergens oneerbiedig genoemd. Zoveel creativiteit komt er langs op die pagina, het is zo mooi om te zien wat iedereen maakt van hetzelfde patroon. Ik heb er lang over getwijfeld: 1 kleur, 2 kleuren, of juist een complete regenboog. En wel of niet extra randjes of plaatjes erbij? Deze lap wou ik nou eens niet in het rood maken, en eigenlijk ook niet met verlopend garen. Denkerdedenk. En er moest natuurlijk ook wel genoeg contra-hast tussen de kleuren zitten. ;-)

Hier moet natuurlijk nog een pauw bij
Tussen mijn spullen vond ik nog een schoenendoos vol restjes borduurgaren, die kocht ik ooit eens voor een habbekrats op een rommelmarkt. Echt zo'n doos vol wat er leuk uitziet, maar wat een crime is om uit te zoeken. Alles zit door elkaar, en er zitten geen labeltjes aan en zo goed als geen kleurnummers, dus ik heb geen idee van naam, merk of kleurnummer. Ik heb een aantal strengen wel vergeleken met mijn DMC kleurenkaart, maar ik kwam er niet uit. Het garen lijkt ook wat zachter/gladder dan DMC, en het glijdt heel soepel door de stof. Het werkt dus heerlijk, en ik vind het nu echt jammer dat ik niet weet hoe het heet, want ik zou er zo meer van willen hebben. De stof is 40 count (dus 8 kruisjes per cm) cremekleurig linnen en werkt ook al zo fijn.

Er staan alweer 8 randjes op
Uit die rommel snoepdoos heb ik alle blauwen, groenen, paarsen, blauwgroenen, paarsblauwen, grijspaarsblauwgroenen en 1 okergele gevist, en daar ben ik mee begonnen. Want dit is natuurlijk een heerlijk project voor restjes. Ik ben voorlopig wel weer even zoet!

Zover was ik op 8 augustus 2014
Het bovenste randje moest eigenlijk andersom, (met de punten naar boven) maar omdat het het bovenste randje is, vond ik het zo mooier, net een feestelijke vlaggetjeslijn. Bij het onderste randje had ik die frummeltjes eerst met grijs geborduurd, maar toen leken het net haaien. Nu heb ik het opnieuw gedaan, maar dan met okergeel, en nu lijken het meer op goudvissen.

Het blijft heerlijk om te doen, wat een leuk project. Elke week is het weer een verrassing.

1 opmerking :