12 maart 2014

Manor at Peacock Hill

Ik ben aan NOG een nieuw werkje begonnen. Was eigenlijk niet de bedoeling, maar deze bleef mij maar roepen. Ik heb het patroon laatst op de Handwerkbeurs gekocht, bij de stand van Annemiek. Helaas had ik de benodigde kleuren garen nou net niet op voorraad, maar ik heb wel een boel andere kleuren en merken, dus ik ben maar eens in mijn (enorme) voorraad gedoken.
Manor at Peacock Hill
Het begint nu wel op een pauw te lijken, ik vond het eerst meer een of andere dinosaurus... Voor de kop en staart heb ik de paarse kleur van "Verdon" gebruikt van House of embroidery, dit garen verloopt heel mooi van grijsblauw naar aubergine naar mintgroen. Als je het naar DMC nummers zou omnummeren, heb je misschien wel 6-8 verschillende kleuren nodig.
Voor de vleugel heb ik donkerblauw gebruikt van Garibaldi's. De gaten ga ik nog opvullen met donkergroen van datzelfde merk. Het is jammer dat hij de kleuren geen naam of nummer geeft, dat zou makkelijker zijn met evt. nabestellen. Maar het garen werkt erg fijn, glanst mooi en het kleurverloop is echt prachtig! Ik borduur lekker fijn, 10 kruisjes per cm, met 1 draadje over 1. Zover ben ik na 3 dagen borduren.
Ik was meteen verliefd op het patroon. De ontwerpster ervan, Brenda Gervais van With thy needle and thread heeft nog veel meer gemaakt wat ik ook mooi vind...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten