10 december 2017

Moeilijk voor te stellen...

... Maar op een dag zal dit een tweepersoons quilt zijn! Ze zeggen toch "Elk begin is moeilijk." Nou is dit niet echt moeilijk, maar wel veel werk. Het zijn heel kleine en vooral ook heel veel stukjes stof. Ik ga gestaag verder!
Het wordt On Ringo Lake van Bonnie Hunter, haar nieuwste mystery quilt. Meer informatie over het patroon en de werkwijze kun je hier vinden: Quiltville.blogspot.nl Bonnie Hunter legt alles heel duidelijk uit, en geeft veel extra tips en adviezen in haar patronen, ze legt zelfs uit hoe je je liniaal moet houden als je stof gaat snijden. Erg leuk en vooral ook heel erg leerzaam! Ik heb nooit quiltlessen gevolgd, maar zelfs ik kan het op deze manier!

Het begin is er!
Ik vind het erg leuk om te doen, en op de Facebookpagina zie je honderden andere mensen die tegelijk met mij aan dezelfde quilt begonnen zijn. We werken volgens hetzelfde patroon, maar (bijna) iedereen geeft er zijn eigen draai aan, door kleuren te veranderen of het patroon te herhalen, of met grotere of juist kleinere stukjes stof te werken. Zo krijg je dus uiteindelijk geen 2 dezelfde quilts, en ik doe er ook veel inspiratie op voor kleurencombinaties voor eventuele volgende quilts.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten