29 december 2014

Give away gewonnen!

Zo aan het eind van het jaar waren er op diverse websites en Facebook verschillende give aways. De prijzen varieerden van een strengetje garen tot patronen, handgeverfd garen of waardebonnen. Natuurlijk heb ik aan een aantal meegedaan, want ik ben dol op prijzen winnen. Helaas heb ik niks gewonnen bij Victorian Motto Sampler Shoppe of bij De Handwerkboetiek maar kijk eens wat ik WEL gewonnen heb:


De Literaire Kattenkalender van uitgeverij Cossee. Hoe leuk is dat? Elke week een prachtige zwart-wit foto van een kat, en dan staat er een spreuk of een (literaire) tekst bij over katten. De kalender kwam vandaag binnen, mooi op tijd voor het nieuwe jaar dus. Ik ben er helemaal gelukkig mee, echt een prijs voor mij. Dankjewel voor deze mooie prijs, die krijgt een ereplekje aan de muur!

27 december 2014

Kerstkaarten gemaakt

Voor een paar vriendinnen heb ik kerstkaarten geborduurd. Ik was eigenlijk van plan om er een stuk of 5-6 te maken. Ik had een mooi duidelijk patroontje gevonden op internet (ach ja, ik heb een doos vol kersttijdschriften en dan borduur ik iets dat ik op internet vind...) en dat zag er wel mooi uit, en vooral niet al te moeilijk om er 6 van te maken.
Rood voor Bea
Linnen stofje geverfd in de thee, van kleur verlopend garen van DMC gezocht en aan de slag. Maar dat viel dus een beetje tegen. Ik kan normaal best borduren en goed tellen, vaak nog beter op linnen dan op aida. Maar nu ging ik echt elke keer de mist in en kwam ik een draadje te hoog of te laag uit. Meestal vind ik het niet storend, ("embrace imperfection" zeiden we altijd bij het scrappen, en dat kan meestal ook best met borduren) maar met dit patroon was het geen gezicht. 
Blauw voor Tonny
Het komt erop neer dat ik elke kaart zeker 2x geborduurd heb voor het goed genoeg was. Ik heb dus wel 6 borduurtjes gemaakt, maar het zijn maar 3 kaarten geworden, en die gaan dus naar een zeeeeer select gezelschap.
Paars voor Peetje
Sorry voor alle andere mensen, jullie krijgen dus gewoon een gekochte kaart...
Nog even alledrie op een rijtje
Ik kan dit bericht nu pas posten, want de kaarten zijn vandaag pas aangekomen, ze hebben er erg lang over gedaan. Het was vast druk bij de post...

Uiteindelijk is het trouwens ook nog wel goed gekomen met het kerstgevoel. 1e kerstdag waren we lekker lui (om niet te zeggen afgepeigerd) met zijn tweetjes thuis, lekker een boek lezen en wat borduren, wel onder het genot van wat lekkere hapjes natuurlijk. 2e kerstdag waren we bij mijn vader, alle 3 mijn zussen met aanhang waren er ook, dus dat was een huis vol. Het was best gezellig, maar het allerleukste was toch wel de poes in de kerstboom, en vooral de consternatie die dat opriep bij mijn neefje van 2,5.
Poes in de kerstboom


23 december 2014

Fijne Kerstdagen!

Ik wens jullie allemaal hele fijne rustige gezellige mooie kerstdagen! En ik hoop vooral dat iedereen deze dagen door kan brengen op een voor hem of haar fijne manier.

Dit is 1 van mijn favoriete kerstplaatjes...
...En deze vind ik ook erg leuk
Zelf ben ik nog niet (helemaal) in de kerststemming: DH moet erg vroeg uit bed om te werken, en is dan 's avonds erg moe, dus we liggen vaak al om een uur of 9 in bed. Zelf ben ik nog steeds hard bezig met solliciteren, lukt niet erg en is ook erg vermoeiend en demotiverend. Dus eigenlijk hebben we allebei wel iets anders aan ons hoofd dan kerstsfeer. 

Dan hebben we nog een poes monster rondlopen die het erg leuk vindt om aan de kerstboom te knagen, dus elke avond zet ik de boom in de badkamer (want dat is de enige plek waar het monster niet kan komen) en elke ochtend zet ik de boom weer op zijn plekje in de woonkamer. Gelukkig is het een klein boompje dus die is nog wel te tillen elke keer.

Hier doet ze net of ze naar buiten kijkt, maar zodra ik niet oplet zet ze haar tanden in de boom
Je zou toch denken: die kat is 8 en die boom staat er nu een dag of 10. Op een gegeven moment gaat de lol er wel af om erin te bijten. Maarnee, elke dag weer zie ik het boompje gevaarlijk heen en weer schudden, hoor ik de belletjes rinkelen en valt er wel iets op de grond. Nouja, gelukkig zijn het allemaal onbreekbare ballen en poesvriendelijke versieringen...

Nog maar even wat mooie Santa-patronen om mee af te sluiten, ze zijn allebei van Prairie Schooler en ik moet ze nodig eens borduren:

  





9 december 2014

Verjaardagskaart gemaakt voor Tonny

Voor een andere lieve borduurvriendin haar verjaardag heb ik deze kaart gemaakt. Erg leuk om te doen met al die kleine vierkantjes, steeds kwam er weer een plaatje bij. Ik zou er eerst 4 maken, maar ik was zo lekker bezig dat het uiteindelijk 6 kleine plaatjes geworden zijn.

De hele kaart
Het is een erg kleurige kaart geworden, met snoeperige kleurtjes. Op een gegeven moment (toen deze kaart al klaar was, maar ze hem nog niet ontvangen had) noemde ze een aantal dingen op waar ze blij van wordt: een kopje thee, bloemen, vogels, dieren. Haha, die staan er toevallig allemaal op.

Close up van het vogeltje, helaas beetje wazige foto
Zo, nu snel de kerstkaarten afmaken!

5 december 2014

Giraffenkaart en update van de vos

Ik heb een kaartje voor een jarige vriendin gemaakt. Zij is een enorme giraffengek, dus ik maakte voor haar dit toepasselijke kaartje:
De bloem is donkerbruin
 Ik wilde eerst een ander kaartje maken, maar daar zaten zoveel kwartsteken in, dat zou een half jaar duren voordat het klaar was. Later hoorde ik van Tonny dat zij precies diezelfde kaart voor Peetje wilde maken, maar ook zij was afgehaakt vanwege die kwartsteken. Haha, stel je voor dat we allebei wel hadden doorgezet, dan had Peet 2x dezelfde kaart gekregen...

Even een close up
Verder is van mijn Rode Vos de 1e blz helemaal af, en ook al een stuk van de blz eronder. Ik vind het niet mooi om een hele blz precies af te maken omdat ik bang ben dat je toch lijntjes blijft zien, en het scheelt weer een keer aan- en afhechten. Zover was ik van de week:

1e blz helemaal af, op 2 december
Leuk dat er al wat kleur in begint te komen, dit is de rug van het vosje. Mooi met al die herfsttinten, daar hou ik wel van.

Ik zie op veel blogs dat mensen de "stitch and park" methode doen met grotere borduurwerken. Ik heb er een paar filmpjes van gevonden op Youtube waarin het best duidelijk wordt uitgelegd, maar ik geloof toch niet dat ik zo zou kunnen werken met al die losse draden aan je werk. Ik werk gewoon lekker per kleur. Ik markeer met een gele stift op 1 blz bijv. alle $ symbooltjes, die borduur ik, en na het borduren kleur ik ze roze zodat ik weet dat ik ze gehad heb. Dit doe ik ook op de aangrenzende pagina, en zo loopt het mooi in elkaar over. Bij de 1e kleur moet je goed tellen, dus dan komt het grid goed van pas, maar bij de volgende kleuren wordt het al steeds makkelijker te zien waar je moet zijn. Ik kan alleen nergens vinden of die methode ook een naam heeft... Nouja, maakt ook niet uit, als het maar werkt.

Een fijne dag allemaal, en voor wie lief is geweest het afgelopen jaar: veel plezier met pakjesavond!