30 juli 2014

Lapje in stersteek

Van de week zei ik al dat ik mijn 1e lapje voor mijn pronkrol nog zou laten zien, en hier is het dan:

Lapje in stersteek, gemaakt mei/juni 2013
Het hele lapje is in stersteek gemaakt, erg leuk om een keer te proberen, en het ziet er meteen weer heel anders uit dan de kruissteek.

Vorig jaar zaten wij een tijdje zonder wasmachine. Ik moest een aantal keer met tassen vol was naar de wasserette, en tijdens het wachten daar werkte ik aan dit lapje. Ik vond de 2 randjes onder de cijfers wel wat weg hebben van alle wasmachines die daar stonden te draaien, dus dit lapje noem ik ook wel mijn wasserette-lapje. Ik wist toen nog niet dat ik een jaar later mee zou gaan doen aan het Randje Per Week project, dat helemaal vol zit met dit soort randjes...

Het patroon komt van Jookies. Zij heeft nog veel meer leuke dingen om een pronkrol te maken. In totaal heb ik nu dus 3 lapjes af voor mijn pronkrol. Misschien wordt het nog wel eens wat ;-)

28 juli 2014

Rood schoollapje af

Zodra mijn Randje Per Week lap af was, ben ik begonnen aan een simpel rood schoollapje. Even iets makkelijks voor tussendoor. Nouja, niet dat de Randjes moeilijk waren, maar ik bedoel even iets op grove stof, met dik draad. Lange halen, snel thuis, zeg maar.

Rood Schoollapje, klaar op 21 juli 2014
Dit lapje komt ook op (in? aan?) mijn pronkrol (jaja, voor ooit...) dus ik heb in totaal nu al 3 lapjes daarvoor af. Ik zal nog eens zoeken naar een foto van het 1e lapje dat ik er ooit voor maakte.

Detail rechtsonderin
Deze stof is erg grof: iets van 4,5 kruisje per centimeter, en het ouderwetse garen (DMC 16 - kleur 666) is net zo dik als 6 draadjes gewone DMC. Het was leuk om te doen voor een keer, maar ik weet nu wel dat ik het fijnere werk leuker vind om te doen, en er ook mooier uit vind zien. DH was het wat dat laatste betreft helemaal met me eens.
Maargoed, het is voor een pronkrol, en daar horen wel meer probeersels in.

De stof en het patroon kocht ik ooit in het winkeltje van het Historisch museum de Bevelanden in Goes en het oude garen kocht ik een keer op de rommelmarkt in Deventer. Een klein weekje borduren en het lapje was af. Op naar het volgende project!

27 juli 2014

Randje per Week - 1e helft is af

De afgelopen weken kon ik niet zo vaak bij de computer als ik zou willen. Dat betekende natuurlijk wel dat ik veel kon borduren. Een dag of 10 geleden was dan ook mijn 1e lap van het Randje Per Week project af, maar ik kan het nu pas laten zien.

Klaar! 16 juli 2014

Wat een leuk project om te doen, elke week 2 kleine randjes borduren. Omdat ik het ZO leuk vond, heb ik er allerlei randjes bij gemaakt. Eigenlijk was deze lap stof groot genoeg voor het hele project, maar omdat ik zoveel erbij gemaakt heb, was hij dus half juli al vol.

De allerlaatste randjes

Ondertussen ben ik ook alweer verder gegaan op een nieuw stuk stof, maar daar staat nog niet zoveel op, dus dat is nog niet de moeite waard om te laten zien.

15 juli 2014

Janosch jarig

Dit kleine pluizige schattige katje


Waar we vaak erg om moeten lachen omdat ze zoveel kattenkwaad uithaalt (ja, het heet niet voor niks KATTENkwaad)


Dat ontzettend lief kan kijken maar best wel een felle haaibaai kan zijn en op zijn tijd een flinke mep kan geven


Dat zo nieuwsgierig is en de hele dag naar buiten wil kijken naar alles wat langs komt, vogeltjes, vliegjes, de bus, een fietser


Dit kleine monster, dat na al die jaren nog steeds geen schootkat is, maar je wel altijd vast wil houden met 1 pootje


Dit gekke beest met haar eigen stoeltje maar vooral haar eigen willetje



Dit gekke lieve beest


Werd gisteren alweer 8 jaar!

Lieve Janosch Dante Poesjkin, gefeliciteerd met je verjaardag ! Ik hoop dat je nog heel lang bij ons mag blijven want we zijn dol op je.

(Ze was een vondelingetje, dus haar echte geboortedatum weten we niet. We hebben haar gewogen, en aan de hand van haar gewicht bleek dat ze een week of 7-8 moest zijn. We hebben toen vanaf de vinddatum 8 september 2006 8 weken teruggeteld, en kwamen toen op 14 juli uit.) 

13 juli 2014

Spulletjes te koop

Ik ben begonnen met het uitzoeken van wat spulletjes om te verkopen op Marktplaats. Hier is een link naar mijn winkeltje:

Marktplaats

Misschien zit er iets voor je bij.








6 juli 2014

Mooi servies en het rozenrandje

Volgens mij is het algemeen bekend: een lekker ontbijtje smaakt natuurlijk nog veel beter als je het eet van een prachtig bord.



Kijk eens wat leuk: gister op een brocante markt in Deventer vond ik zomaar 2 bordjes van dit vrolijke kippenservies. Ik had er tot nu toe alleen maar 1 vergiet van, en daar ben ik als een kind zo blij mee. Als ik die gebruik voor aardbeien of kersen, smaken ze nog lekkerder dan normaal. En nu dus zomaar 2 bordjes gevonden. Vanwege de regen kreeg ik ook nog korting, dus toen kon ik ze helemaal niet meer weerstaan.



En deze lachen je toe als je je bordje leeg hebt

Kijk eens hoe vrolijk!
Datzelfde geldt voor thee. Ik ben een enorme theeleut, en ik heb misschien wel 15 verschillende smaakjes in huis. Elke keer is het een genot om de theedoos open te doen en te bedenken waar ik op dat moment zin in hebt. Iets zoets, iets zuurs, iets gerookts of iets met kruiden. Citroen, kersen, sinaasappel, kaneel, munt, blueberry muffin, earl grey, wedding melange, Russian caravan, library blend, Droum vaan Mestreech, sterremix... Allemaal even heerlijk. Natuurlijk smaakt thee nóg lekkerder als je dat uit zo'n mooie beker drinkt als deze:

Mijn theebeker
Deze is van het beroemde Bunzlau servies uit Polen. Ik vind het stuk voor stuk schitterende ontwerpen, ze zijn allemaal goed met elkaar te combineren, en ik ben echt dol op die blauwe kleur. Oh, als ik toch eens rijk was, kocht ik er nog veel meer van. (En een mooie ouderwetse servieskast om het allemaal in uit te stallen.) Maar deze ene beker is echt mijn favoriet, hij past precies goed in mijn handen. Door de bolling is hij erg lekker om vast te houden en het opstaande randje voegt ook goed aan je mond.

Verder heb ik deze week wel weer lekker zitten borduren aan de Randjes. Laatst vertelde ik dat het even stil lag omdat het niet lukte met een rozenrandje. Ik heb veel patroontjes bekeken, maar de een was niet duidelijk en de ander te groot, of het had alleen maar blaadjes ipv bloemetjes. Dus het lag even stil in een hoek. Op een gegeven moment zat ik in mijn map met Prairie Schooler patronen te neuzen om te bedenken wat ik daar eens mee zou gaan maken. Het plan is om ooit (ooooooit) eens een grotere lap te maken met een combinatie van PS patronen. Het zit al een tijdje in mijn hoofd, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe of wat. Zie ik op het patroon van February (nr. 160) opeens een klein roosje staan. Precies wat ik zocht, precies de goede maat. Dus daar heb ik er snel 7 van geborduurd, het paste precies, en ik was weer helemaal blij. Ondertussen staan er alweer 4 nieuwe randjes onder ook.

7 roosjes van Prairie Schooler
Mijn randjeslap is ondertussen bijna vol. Er moeten nog 2 bloemetjesrandjes en dan mijn naam in sierletters, en dan is hij wel zo'n beetje vol denk ik. Ik ben al hard aan het denken hoe ik de 2e helft van de randjes ga doen, op welke stof en met welk garen. En ik moet nog bedenken of ik er dan weer zoveel extra randjes bij maak, hoewel dat de lap wel een eigen karakter geeft natuurlijk.

1e Randjeslap is al bijna vol
Op de facebookpagina van de randjes heb ik al veel mooie kleurcombinaties langs zien komen. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het is wel erg leuk om tijdens het borduren te bedenken hoe het verder moet. Mijn eigen variant van het multi-tasken dus!